INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII”  BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Caravana “Fii pregătit!” ajunge la Bucureşti

Caravana “Fii pregătit!” ajunge la Bucureşti

 

În zilele de 13 și 14 mai, Caravana “Fii pregătit!” va ajunge la Bucureşti și va fi amplasată în alveola Parcului Kiseleff (Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff).

Timp de două zile, personalul ISU Bucureşti-Ilfov va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

 

Background Info

Aceasta este al doilea an când Caravana “Fiipregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. În următoarele patru luni, Caravana va ajunge în 38 de localități.

După oprirea din București, Caravana “Fii pregătit!” va ajunge în luna mai la Turda, Cluj-Napoca și Dej (19, 20 și 21 mai) și la Satu Mare și Tășnad (27 și 28 mai).

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

Anul trecut, Caravana “Fii pregătit!” a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de orașe și peste 10.200 de persoane au fost instruite de personalul IGSU.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Fundației pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanțat cu sprijinul Fundației Vodafone România.

cover caravana smurd

 
 

Statistici interventii

Anul 2017 / 63.861
Pompieri:14.609 | SMURD: 49.252

Septembrie 2017/ 7.079
Pompieri: 1.472 | SMURD: 5.607

Ziua precedentă/ 204
Pompieri:46 | SMURD:158

Contact