INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII”  BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Controale efectuate la centre comerciale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a desfășurat astăzi controale inopinate la două centre comerciale din București și Ilfov. Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat o serie de neconformități, în urma cărora au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale (74 avertismente și 21 de amenzi) în cuantum de 25.500 lei.

Pe lângă acțiunile de control, inspectorii de prevenire au exercitat și atribuțiile de îndrumare care le revin, în sensul că au evidențiat unele deficiențe punctuale, care au fost soluționate pe durata controlului.

În această perioadă este cunoscut faptul că există un flux ridicat de persoane în incinta centrelor comerciale, motiv pentru care se impune desfășurarea unor astfel de acțiuni, care să prevină producerea unor situații de urgență.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași, respectiv de către administratorii/proprietarii acestora. Printre aspectele urmărite pe durata controlului menționăm:

  • verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție;
  • verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire;
  • asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;
  • reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis;

Instituția noastră va intensifica acțiunile de control în perioada următoare și la alte categorii de construcții și amenajări cu potențial de generare a unor evenimente periculoase.

Activitatea de astăzi s-a desfășurat cu sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov.

 
 

Statistici interventii

Anul 2017 / 63.861
Pompieri:14.609 | SMURD: 49.252

Septembrie 2017/ 7.079
Pompieri: 1.472 | SMURD: 5.607

Ziua precedentă/ 204
Pompieri:46 | SMURD:158

Contact