INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 21 – 22.11.2022

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 21.11.2022 – 22.11.2022

 

În perioada 21.11.2022, ora 06:00 – 22.11.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 322 situații de urgență produse în municipiul București și Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 245. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 11 incendii și pentru soluționarea altor 66 solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Ieri, 21.11.2022, în jurul orei 09:18, pompierii ISU București-Ilfov au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism situat în strada Cotrus Aron din sectorul 1, București. Incendiul s-a manifestat cu flacără și degajări mari de fum la întreg autoturismul. Flăcările s-au extins la fațada clădirii aflată în vecinătatea lui și la un alt autoturism învecinat. Incendiul a fost localizat și lichidat rapid, fără a se extinde. Pentru siguranța locatarilor au fost evacuate șapte persoane din imobil. În urma evenimentului nu au rezultat victime.

S-a intervenit cu patru autospeciale cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

În această perioadă specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel au fost efectuate 11 controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 81 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 18.000 lei.

Recomandări

În vederea prevenirii producerii incendiilor la locuințe, vă reamintim principalele reguli și măsuri pe care trebuie să le respectați în sezonul rece:

  • lucrările de întreținere, revizii și reparații la instalațiile și aparatele electrice se execută numai de către personal calificat și autorizat;
  • aparatele electrice sub tensiune trebuie supravegheate permanent și nu se vor lăsa la îndemâna copiilor;
  • verificați, curățați și reparați, sobele și coșurile de fum;
  • izolați termic coșurile de fum față de elementele combustibile ale acoperișului (grinzi, astereală etc).

Se interzice!

  • utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecție cu defecțiuni sau improvizații;
  • suprasolicitarea rețelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori;
  • nesupravegherea aparatelor electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reșou, radiator și altele asemenea;
  • amplasarea produselor, materialelor și substanțelor combustibile în apropierea surselor de căldură;
  • utilizarea reșourilor, aparatelor de călcat, aerotermelor electrice improvizate și fără asigurarea măsurilor de izolare față de materialele și elementele combustibile din spațiul sau încăperea respectivă;
  • folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, utilizarea sobelor fără ușițe la focare și cenușare, defecte sau neizolate corespunzător față de elementele combustibile ale clădirilor.

Buletin informativ intervenții 21.11-22.11.2022-ISUBIF 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 
 

Contact