INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 14 – 15.03.2023

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 14.03.2023 – 15.03.2023

 

În perioada 14.03.2023, ora 06:00 – 15.03.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 361 situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 323. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 14 incendii și pentru soluționarea altor 24 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Ieri, 14.03.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs în satul Sitaru, comuna Grădiștea, din județul Ilfov. La fața locului, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 200.000 mp. Pentru lichidarea focarelor au fost alocate șase autospeciale de stingere cu apă și spumă. Ca urmare a intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost lichidat, în limitele găsite, fără a se extinde și fără a exista victime.

Având în vedere pericolul real pe care îl reprezintă arderea necontrolată a vegetației uscate atât pentru viața, cât și pentru bunurile oamenilor, vă amintim că incendierea vegetației uscate este interzisă și vă recomandăm:

  • nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc, respectiv 10 m față de materiale combustibile: lemn, hârtie, textile, bitum etc. fără a-l supraveghea și asigura prin măsuri corespunzătoare;
  • nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;
  • restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete ,etc);

În această perioadă specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel au  efectuate opt controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 10 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2.500 lei.

Buletin informativ intervenții 14.03-15.03.2023-ISUBIF 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact