INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Barcă răsturnată pe lacul Herăstrău

BULETIN INFORMATIV

Intervenție pentru salvarea unei persoane pe Lacul Herăstrău

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit în cursul zilei de duminică, 21.06.2020, pentru salvarea unei persoane aflată în pericol de înec, din cauza răsturnării bărcii în care se afla, pe Lacul Herăstrău.

Ca urmare a anunțării incidentului prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, prin care se semnala faptul că pe Lacul Herăstrău, în zona „Ponton”, o ambarcațiune de agrement s-a răsturnat și o persoană are nevoie de intervenția pompierilor, aceasta aflându-se în imposibilitatea de a ieși din apă, un echipaj de pompieri cu barcă și o ambulanță SMURD au fost direcționate spre locul solicitării. În cel mai scurt timp persoana a fost identificată, scoasă din apă și dusă la mal, unde a fost evaluată medical de către echipajul SMURD, persoana refuzând transportul la spital.

Tot cu această ocazie, pompierii au identificat și alte două ambarcațiuni, în care se aflau două persoane care, din cauza condițiilor meteorologice, nu puteau ajunge la mal. Acestea au fost transportate pe uscat unde au fost evaluate medical, ulterior refuzând deplasarea la spital.
Intervenția a avut un grad ridicat de solicitare din cauza condițiilor meteorologice caracterizate prin averse torențiale și rafale de vânt, ceea ce a îngreunat deplasarea ambarcațiunii de intervenție.

 

Buletin informativ barca rasturnata Herastrau

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact