INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Bilanț ISUBIF pentru anul 2023

BULETIN INFORMATIV

 

 

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov s-au reunit astăzi, 8 februarie, pentru evaluarea activității desfășurate în anul 2023.

La activitate am fost onorați de prezența domnului general Dan-Paul Iamandi, inspector general al IGSU, doamnei Simona Neculae, prefect al Județului Ilfov, domnului Rareș Hopincă, prefect al Municipiului București și a domnului Bogdan Opriță, medic șef al UPU-SMURD București.

Din datele statistice, în anul precedent, pompierii ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 148.186 de situații de urgență, produse în Municipiul București și Județul Ilfov, ceea ce reprezintă 21,6% din totalul acțiunilor de intervențioe la nivel național.

Principalele tipuri de intervenții au constat în:

  • 994 de cazuri de urgență asistate de SMURD;
  • 842 de intervenții pentru stingerea incendiilor;
  • 258 de acțiuni de asistență a persoanelor;
  • 474 de acțiuni de protecție a comunităților;
  • 643 de misiuni de sprijin, exerciții, recunoașteri etc.

Prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 au fost primite un număr de 231.321 de apeluri, media zilnică fiind de 633.

În decursul anului 2023 au fost analizate 5.748 de solictări și documentații tehnice, depuse pentru obținerea avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu și protecție civilă.

Specialiștii Inspecției de Prevenire au efectuat 3.410 controale de prevenire, care au vizat, cu preponderență, obiective de investiție, operatorii economici, instituții și localități. Cuantumul total al amenzilor aplicate a fost de 16.308.500 lei.

În anul precedent au fost instruiți 196 de cursanți pentru acordarea primului ajutor calificat prin intermediul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact