INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Consiliere psihologică pentru pompierii care au intervenit la evenimentul tragic din 30.10.2015

În data de 30.10.2015, după alertarea echipelor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a fost demarată şi activitatea de asistenţă psihologică şi religioasă a personalului de intervenţie, activitate realizată de o echipă de 5 psihologi şi preotul militar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov.

Însoţirea psihologică a misiunii a fost realizată în timp real de un psiholog al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov. De asemenea, preotul inspectoratului a fost solicitat la finalul intervenţiei pompierilor, oficiind o scurtă rugăciune pentru cei decedaţi.

Echipa de psihologi de la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a oferit suport psihologic salvatorilor încă din noaptea intervenţiei, demersul continuând şi, în prezent, având în vedere numărul foarte mare al personalului implicat în operaţiunile de salvare.

Totodată, în incinta bisericii de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, preotul a oferit suport pentru păstrarea echilibrului sufletesc al cadrelor şi al familiilor victimelor.

Din cauza caracterului înalt psiho-traumatizant al intervenţiei, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, compartimentul Psihologie a demarat o campanie de psihoeducaţie şi suport psihologic adresată întreg personalului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, campanie ce se va prelungi şi pe parcursul anului 2016 până la acoperirea nevoilor psihologice ale cadrelor.

Reiterăm disponibilitatea psihologilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti Ilfov de a oferi suport şi asistenţă de specialitate tuturor celor afectaţi de acest incident.

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact