INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Creșterea capacității de testare

𝐌ă𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐫𝐞ș𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭ăț𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞, î𝐧 𝐬𝐜𝐨𝐩𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝ă𝐫𝐢𝐢 𝐫𝐚𝐩𝐢𝐝𝐞 𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐒𝐀𝐑𝐒-𝐂𝐨𝐕-𝟐
Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 14.088 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 43.528 teste RT-PCR și antigen efectuate.
Gradul de pozitivare este de 32,36%.
Creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni,pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane.
Pentru a sprijini această activitate, persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie,call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.
De asemenea, persoanele care manifestă simptome și sunt în București sau județul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19: http://www.ms.ro/…/masuri-urgente-in-bucuresti-si…/
Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 ( http://www.ms.ro/centre-de-evaluare-covid-19/) pentru a primi consultație și tratamentul necesar.
Atenție: în situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv apelați numărul unic de urgență 112.
Reamintim faptul că specialiștii în sănătate publică susțin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 și a deceselor.
De altfel, astăzi dintre cele 599 de persoane internate la ATI, 523 sunt persoane nevaccinate.
De asemenea dintre cele 22 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore, 20 au survenit la pacienți nevaccinați.
Localizarea celor 748 de centre de vaccinare este disponibilă la următorul linkhttps://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/
23.01.2022
 
 

Contact