INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Cu viața mea apăr viața, faza pe județul Ilfov

Publicată de ISU Bucuresti-Ilfov pe 8 Mai 2018

În data de 8 mai 2018 a avut loc faza județeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”, competiţie desfăşurată la Centrul de Pregătire al Pompierilor, unde specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov  au arbritat şi coordonat buna desfăşurare a probelor de concurs. La activitate au participat nouă echipaje de elevi de gimnaziu şi liceu din cadrul a cinci  instituţii de învăţământ din județul Ilfov.
Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizează având ca obiectiv principal dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.
Competiţia a constat în parcurgerea a două probe:
1. Proba teoretică care a presupus rezolvarea unui chestionar cu 15 întrebări şi a avut drept scop verificarea cunoştinţelor acumulate referitor la modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă;
2. Proba practică a constat în transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m. În partea a doua a probei s-a desfăşurat deplasarea cu masca pe figură pe un traseu cu obstacole a fiecărui elev participant.
Câştigătorii au fost premiaţi cu diplome, cele două echipaje de elevi clasate pe locul I care s-au calificat la faza naţională a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa” fiind din cadrul Liceului cu Program Sportiv Clinceni.

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact