INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Exercițiu cutremur

Exercițiu pentru gestionarea efectelor unui seism

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov va desfășura joi, 10 octombrie, ora 10:00, cel mai amplu exercițiu din anul 2019, pentru verificarea capacității de răspuns în cazul unui seism.

Acțiunile pentru gestionarea situației de urgență se vor desfășura la clădirile Petrom City, cel mai mare sediu al unei companii din România, în care zilnic își desfășoară activitatea peste 2500 de angajați.

Cu acest prilej, vor fi puse în aplicare procedurile de lucru aferente situațiilor tactice, care implică stingerea de incendii, salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături sau la înălțime, triajul victimelor în puncte medicale avansate, acordarea primului ajutor calificat și transportul acestora la spitale.

Acțiunile pentru intervenție se vor desfășura și cu sprijinul altor instituții din cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

Menționăm că verificarea modului de intervenție în cazul unui seism se realizează periodic, pentru pregătirea efectivelor proprii și în regim integrat, cu celelalte entități responsabile în asigurarea managementului situațiilor de urgență.

Prin modul de alertare succesivă a resurselor există posibilitatea de a crea disconfort populației, motiv pentru care îi asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Jurnaliștii sunt invitați să participe la acest exercițiu începând cu ora 09:30, la sediul Petrom City din strada Coralilor nr. 22.

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact