INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Exercițiu seism

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov va desfășura în zile de 28-29 iunie un exercițiu pentru verificarea capacității de răspuns în cazul unui seism.

Acțiunile pentru gestionarea consecințelor se vor desfășura în mai multe locații din municipiul București și județul Ilfov, la contrucții cu diferite destinații: de învățământ (Universitatea Politehnică București, Academia de Studii Economice București), instituție publică (Banca Națională a României), fabrică, clădire de birouri, respectiv un centru comercial.

În aceste condiții, vor fi puse în aplicare procedurile de lucru aferente situațiilor tactice, care implică stingerea de incendii, salvarea de persoane surprinse în clădiri, acordarea primului ajutor calificat, triajul victimelor în puncte medicale avansate (corturi) și transportul acestora la spitale.

În funcție de scenariile specifice fiecărui obiectiv, acțiunile pentru intervenție se vor desfășura cu sprijinul celorlalte instituții din cadrul Comitetelor pentru Situații de Urgență din București și Ilfov.

Verificarea modului de acțiune în cazul unui seism se realizează periodic, pentru pregătirea efectivelor proprii și în regim integrat cu celelalte entități responsabile în asigurarea managementului situațiilor de urgență.

Prin modul de alertare succesivă a resurselor și de amplasare a acestora în spațiul public există posibilitatea de a crea disconfort populației, motiv pentru care îi asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

 

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact