INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Explozie apartament – Popești-Leordeni

BULETIN INFORMATIV

Explozie produsă într-un apartament în localitatea Popești-Leordeni

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit în seara zilei de 26 iulie 2020, pentru gestionarea consecințelor unei explozii,  produsă într-un bloc de locuințe, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov.

În urma exploziei, care nu a fost urmată de incendiu, au fost afectate cinci apartamente de la demisolul blocului.

Salvatorii au realizat procedurile pentru evacuarea tuturor locatarilor, iar echipajele de prim ajutor au asistat medical o persoană, sex masculin, ce prezenta arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corporală. După stabilizarea la locul incidentului, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni.

Totodată, echipele de intervenție ale CBRN și Distrigaz au efectuat măsurători cu privire la existența gazului metan în incinta blocului de locuit, pentru a permite accesul locatarilor în condiții de siguranță.

Pentru gestionarea situației de urgență au acționat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru salvarea persoanelor de la înalțime, Detașamentul Special de Salvatori, SMURD și CBRN.

Buletin informativ explozie apartament – Popești-Leordeni

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact