INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Împodobirea bradului cu instalații electrice de iluminat

Împodobirea bradului și decorarea locuinței cu instalații de iluminat ornamentale sunt tradiții în preajma sărbătorilor de iarnă și fac parte din spiritul Crăciunului. Pentru siguranța dumneavoastră, ISU București-Ilfov vă recomandă să aveți în vedere următoarele:
1.Atenție la posibilitatea de supraîncălzire, topire a instalațiilor ornamentale pe timp îndelungat de folosință, dacă se află în apropierea unei surse de căldură.
2. Asigurați-vă bradul împodobit de căderea accidentală pe mochetă sau materiale textile. Aceste lucruri pot conduce la autoincendiere din cauza contactului dintre sursele încălzite de iluminat și materialele textile.
3.Deconectarea instalațiilor ornamentale de la surse de electricitate atunci când părăsiți locuința.
4.Nu aprindeți artificii sau lumânări în bradul de Crăciun (sau în apropierea acestuia). Indiferent dacă este natural sau artificial, acesta se poate aprinde rapid, conducând la incendierea locuinței.
5.Nu lăsați nesupravegheate sau la îndemâna copiilor instalațiile ornamentale.
6.Este interzisă folosirea instalațiilor ornamentale ce prezintă improvizații la legături și la sursele de alimentare cu curent.
7.Odată cu trecerea timpului, bradul prin componența sa devine un foarte bun material combustibil, ceea ce poate duce foarte ușor la autoaprindere din cauza surselor de curent supraîncălzite sau scurtcircuit la instalația ornamentală.
8.Nu solicitați excesiv instalația electrică prin utilizarea simultană a mai multor consumatori electrici care pot depăși puterea instalației electrice a locuinței dumneavoastră.

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact