INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Comercializare și utilizare artificii

Multe dintre obiectele pirotehnice mici pot fi considerate foarte periculoase și vă pot răni sau chiar lăsa invalizi. Astfel de accidente au loc din păcate în fiecare an când vin sărbătorile de iarnă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov manifestă o atenție sporită în această perioadă, în ceea ce privește îndrumarea și controlul operatorilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea și utilizarea  obiectelor artizanale de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice. În acest sens, ca urmare a solicitărilor primite, instituția noastră a emis acordul de comercializare a acestor produse pentru șapte persoane juridice. Totodată, pentru organizarea în spațiu deschis a jocurilor de artificii, ca urmare a solicitărilor primite, au fost emise trei acorduri. Premergător acestor activități vor fi organizate controale ale inspectorilor de prevenire, prin care să fie certificată îndeplinirea responsabilităților care le revin organizatorilor.

*

Persoanele fizice nu au voie să cumpere și să folosească decât materiale pirotehnice din categoria F1. (articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv articolele pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul clădirilor cu destinaţia de locuinţă si nu trebuie să cuprindă petarde, baterii de petarde, petarde luminoase şi baterii de petarde luminoase; pocnitorile din categoria F1 nu trebuie să conţină mai mult de 2,5 mg de fulminat de argint.

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact