INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Incendiu apartament șos. Mihai Bravu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit în cursul zilei de 6 august 2020, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament aflat la etajul 10 al unui bloc de locuințe, situat pe șoseaua Mihai Bravu din sectorul 3 al Capitalei.

La momentul ajungerii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără violentă, propagată pe ambele fațade ale clădirii și întreținută de cantitatea mare de materiale combustibile aflată în locuință (lemn, plastic, textile). Din această cauză, a fost necesară concentrarea unui număr mare de autospeciale, dar și din cauza faptului că incendiul se putea extinde cu ușurință și la alte apartamente.

Intervenția pentru stingerea incendiului s-a desfășurat atât prin interior, cât și prin exterior, de la înălțime, cu ajutorul autoscărilor.

Datorită intervenției prompte au fost protejate de flăcări mai multe apartamente învecinate. În urma evenimentului opt persoane au necesitat îngrijiri medicale de la echipajele SMURD aflate la locul incendiului, șapte dintre acestea au refuzat transportul la spital. Din cauza temperaturilor foarte mari degajate de incendiu, o persoană de sex feminin, care prezenta arsuri de gradul I și II la nivelul mâinilor și al toracelui, a fost coborâtă cu ajutorul autoscării și predată echipajelor SMURD, care au transportat-o la spital.

Pentru stingerea incendiului au acționat 11 autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autoscări, o autospecială pentru descarcerare, șapte ambulanțe SMURD și Detașamentul Special de Salvatori.

Buletin informativ incendiu apartament șos. Mihai Bravu

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact