INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Incendiu platformă depozitare gunoi

În dimineața zilei de vineri, 7 august 2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la stive de mase plastice și gunoi menajer, în interiorul unei platforme de depozitare și sortare a gunoiului menajer.

La momentul ajungerii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, la mai multe focare, cu dezvoltare și propagare rapidă, pe mai multe direcții, pe o suprafață de aproximativ 7000 mp.

Flăcările au cuprins și un utilaj pentru sortarea deșeurilor, iar în vecinătatea focarului se afla și un rezervor de motorină, cu o capacitate de 5 mc. S-a acționat pentru protejarea acestuia și pentru limitarea propagării incendiului.

Pentru îndepărtarea resturilor menajere și gunoiului, respectiv pentru facilitarea accesului echipajelor către focare, la locul intervenției a fost nevoie și de utilizarea unor utilaje de tip buldoexcavator.

Incendiul a fost localizat după aproximativ două ore, însă pentru evitarea reaprinderii focarelor, mai multe echipaje au rămas să supravegheze zona.

Din cauza arderii materialelor plastice, incendiul a fost însoțit și de degajări masive de fum, motiv pentru care a fost transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru zonele învecinate.

Pentru gestionarea incendiului au fost folosite 15 autospeciale de intervenție cu apă și spumă și o autospecială pentru descarcerare.

În urma evenimentului, nu au fost persoane rănite.

 

Buletin informativ incendiu Mase plastice și gunoi menajer Chitila

f
 
 

Contact