INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Incendiu hală comuna Dascălu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit în cursul serii de sâmbătă, 08.02.2020, pentru stingerea unui incendiu, produs la o hală din comuna Dascălu, în care se găseau depozitate mai multe materiale combustibile și echipamente de producție.

În urma recunoașterii efectuate de comandantul intervenției, din care rezulta faptul că incendiul se manifestă la o hală de aproximativ 1000 mp, în interiorul căreia se găsesc bazine cu acetonă, care este o substanță ușor inflamabilă, a fost dispusă măsura de suplimentare progresivă a dispozitivului de intervenție.

Particularitățile zonei au permis realizarea unui dispozitiv pe trei dintre laturile clădirii, de unde s-a acționat pentru stingerea incendiului, protejarea bunurilor neafectate de incendiu și a vecinătăților.

Un pericol deosebit a fost reprezentat de existența, în imediata apropiere a construcției afectate de incendiu, a unei cantități mari de azotat de amoniu, depozitat în saci. După răcirea zonei, s-a procedat la îndepărtarea azotatului prin intermediul unui utilaj.

Pentru gestionarea situației de urgență au acționat 18 autospeciale de stingere, două autoscări, două autospeciale pentru descarcerare și două echipaje pentru acordarea primului ajutor calificat.

Din cauza fumului dens, rezultat ca urmare a incendiului, s-a luat măsura transmiterii unei avertizări pentru locuitorii din zonă, prin sistemul Ro-Alert, pe o rază de 6 km.

Buletin informativ incendiu hală comuna Dascălu

Publicată de ISU Bucuresti-Ilfov pe Duminică, 9 februarie 2020

 

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact