INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Incendiu hală sector 3

BULETIN INFORMATIV

Intervenție complexă pentru stingerea unui incendiu în sectorul 3 al capitalei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit în cursul serii de joi, 09.01.2020, pentru stingerea unui incendiu, produs la o hală din sectorul 3 al capitalei, în care se găseau mai multe rezervoare de stocare a unor substanțe chimice.

Ca urmare a evaluării situației la fața locului, din care rezulta pericolul iminent de extindere a incendiului și de explozie, dat fiind faptul că în rezervoare se afla acid clorhidric în concentrație diluată, dar și zinc, comandantul intervenției a dispus măsuri pentru suplimentarea progresivă a dispozitivului de intervenție, pentru stingerea incendiului și protejarea vecinătăților, dar și a rezervorului în care se afla stocat zincul.

Pentru gestionarea situației de urgență au acționat 20 autospeciale de stingere, două autoscări, două autospeciale de stins incendii cu azot, echipaje pentru acordarea primului ajutor calificat, pentru descarcerare, echipajul C.B.R.N și alte resurse logistice necesare.

Incendiul, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 300 mp., a fost stins după mai bine de trei ore.

Totodată, din cauza degajărilor mari de fum, au fost luate măsuri pentru efectuarea unei verificări a nivelului de toxicitate din aer, de către echipajul CBRN, rezultatele fiind în limite normale.

Din cauza fumului dens rezultat ca urmare a incendiului, s-a luat măsura transmiterii unei avertizări prin sistemul Ro-Alert, pentru municipiul București.

Buletin informativ incendiu hala sector 3

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

10.01.2020

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact