INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Incendiu la o clădire dezafectată

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit în cursul zilei de vineri, 06.03.2020, pentru stingerea unui incendiu, produs la o clădire părăsită, situată în strada Drumul Carierei din sectorul 1, în care se găseau depozitate gunoi menajer și diverse materiale combustibile.

În momentul ajungerii echipajelor, incendiul se manifesta cu violență la nivelul subsolului și parterului clădirii.

S-a realizat dispozitiv de intervenție pe trei linii, pentru  două dintre laturile clădirii, respectiv pentru subsol.

Din cauza arderii unei cantități însemnate de materiale combustibile reprezentate de deșeuri mase plastice și cauciucuri, a fost degajată o cantitate însemnată de fum, motiv pentru care am solicitat prezența la locul intervenției a reprezentanților Gărzii de Mediu București, care au prelevat probe de aer din zona adiacentă.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață totală de aproximativ 300 de mp., iar pentru stingerea acestuia au acționat trei autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Gozăvești. În urma evenimentului nu au rezultat victime.

Totodată, în ultima perioadă se constată o creștere semnificativă a incendiilor de vegetație uscată. Pentru informarea populației și pentru a preveni acest tip de eveniment, vă aducem la cunoștință următoarele prevederi privind apărarea împotriva incendiilor:

  • Arderea miriștii, a vegetației uscate și a resturilor vegetale se efectuează cu acordul autorității competente pentru protecția mediului și numai după obținerea permisului de lucru cu foc;
  • Emiterea permisului se face prin grija primarului, de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau o persoană desemnată în acest sens;
  • Obținerea permisului de lucru cu focul nu este obligatorie în cazul în care resturile vegetale și vegetația uscată sunt arse în cadrul gospodăriei cetățenești;
  • În perioadele de caniculă și secetă prelungită arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Buletin informativ incendiu str. Carierei

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact