INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Incendiu la o fabrică de sticlă

BULETIN INFORMATIV

Incendiu la o fabrică de sticlă din sectorul 3 al capitalei

Sâmbătă, 09.05.2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în incinta unei fabrici de prelucrare a materialelor din sticlă, aflată în sectorul 3 al capitalei.
La momentul ajungerii primelor echipaje, incendiul se manifesta la un cuptor industrial din interiorul halei, care avea o suprafață de aproximativ 5000 mp, respectiv la nivelul tavanului metalic, cu ardere violentă și degajări mari de fum.
Ca urmare a evaluării situației la fața locului, din care rezulta pericolul iminent de extindere a incendiului și la celelate utilaje industriale din incinta halei, dar și la clădirile învecinate, s-a realizat un dispozitiv de intervenție perimetral, concomitent acționându-se pentru localizarea focarului.
Din cauza materialelor combustibile aflate în interiorul halei, după lichidarea incendiului, la locul intervenției au rămas în supraveghere încă trei ore, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autoscară, pentru a preveni apariția unor noi focare.
Pentru lichidarea incendiului au acționat cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru descarcerare.
Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, iar în urma evenimentului s-au înregistrat doar pagube materiale.

 

Buletin informativ incendiu fabrica de sticlă

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact