INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Incendiu vegetație uscată în localitatea Periș

Marți, 07.04.2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la două bataluri cu dejecții provenite de la o fermă din apropiere, și vegetație uscată, între localitățile Periș și Dârza din județul Ilfov.

La momentul ajungerii primelor echipaje, incendiul se manifesta la mai multe focare, cu ardere mocnită și degajări de fum, suprafața afectată fiind de aproximativ 30000 mp.

Inițial, către locul intervenției au fost direcționate două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Având în vedere accesul dificil, suprafața mare pe care se manifesta incendiul și lipsa surselor de alimentare cu apă, dispozitivul de intervenție a fost suplimentat progresiv.

Incendiul a continuat pe parcursul următoarelor două zile, fiind cea mai complexă situație de urgență de acest tip gestionată în anul curent.

Totodată, în ultima perioadă se constată o creștere semnificativă a incendiilor de vegetație uscată. Pentru informarea populației și pentru a preveni acest tip de eveniment, vă aducem la cunoștință următoarele prevederi privind apărarea împotriva incendiilor:

  • Arderea miriștii, a vegetației uscate și a resturilor vegetale se efectuează cu acordul autorității competente pentru protecția mediului și numai după obținerea permisului de lucru cu foc;
  • Emiterea permisului se face prin grija primarului, de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau o persoană desemnată în acest sens;
  • Obținerea permisului de lucru cu focul nu este obligatorie în cazul în care resturile vegetale și vegetația uscată sunt arse în cadrul gospodăriei cetățenești;
  • În perioadele de caniculă și secetă prelungită arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Buletin informativ incendiu vegetatie Peris

f
 
 

Contact