INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni 15-16.10.2020

 BULETIN INFORMATIV

Intervenții ISU B-IF în perioada 15.10-16.10.2020

 

În perioada 15.10.2020, ora 06:00 – 16.10.2020, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 313 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 285 . În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 5 incendii și alte 23 solicitări pentru alte tipuri de situații de urgență (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc).

Totodată, am intervenit pentru gestionarea a 160 de cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

În acest sens,  vă reamintim câteva recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus:

  • Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
  • Feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte comune de către un număr mare de copii.
  • Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.
  • Se recomandă, inclusiv în privința persoanelor împreună cu care locuiți, să NU intrați în contact direct decât după igienizarea mâinilor atunci când reveniți la domiciliu.
  • Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces. În cazul în care sunteți totuși nevoiți să atingeți aceste suprafețe, protejați-vă folosind șervețele de unică folosință.

Buletin informativ intervenții 15-16 octombrie ISUBIF

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 
 

Contact