INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții ISUBIF în urma codului portocaliu

 

BULETIN INFORMATIV

Intervențiile pompierilor ISUBIF pe durata codului portocaliu

 

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit în data de 21.06.2020, intervalul orar 17:00 – 18:00, pe perioada de manifestare a codului meteo portocaliu, pentru gestionarea a 42 de situații de urgență generate de fenomenele meteo,  în municipiul București și în județul Ilfov.

Intervențiile au constat în extragerea apei din locuințe, subsoluri, curți, garaje, dar și pentru degajarea unui copac rupt.

În intervalul menționat, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de averse torențiale (20-30 l/mp) și intensificări ale vântului.

Cele mai multe intervenții s-au desfășurat în Sectorul 1, în partea de nord a capitalei.

Cu această ocazie, au fost luate măsuri de informare publică prin transmiterea mesajelor de avertizare pe panourile stradale, dar și prin postarea avertizării pe pagina oficială de Facebook a instituției.

În acest context, ISUBIF recomandă cetățenilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situațiilor de urgență, tinând cont de atenționările menționate, astfel:

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii, precum şi îndepărtarea de acestea.

 

Buletin informativ fenomene meteo – cod portocaliu

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact