INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 05-06.10.2023

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 05.10.2023 – 06.10.2023

 

 

În perioada 05.10.2023, ora 06:00 – 06.10.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 338 situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 284. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 12 incendii și pentru soluționarea altor 42 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Ieri, 05.10.2023, în jurul orei 13:06, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs pe strada Independenței, în localitatea Domnești din județul Ilfov, pe o suprafață de aproximativ 2000 mp. În urma incendiului au mai fost afectate patru anexe gospodărești. Pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Având în vedere pericolul real pe care îl reprezintă arderea necontrolată a vegetației uscate atât pentru viață, cât și pentru bunurile oamenilor, vă amintim că incendierea vegetației uscate este interzisă.

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Pentru informații complete privind măsurile și regulile de comportare specifice tipurilor de risc accesați https://fiipregatit.ro/

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 7 controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 63.500 lei.

În perioada 05-08.10.2023 suntem prezenți cu Caravana SMURD, expoziție de tehnică și un punct de informare preventivă în Parcul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, în cadrul evenimentului Rise Up Student Fest. La sesiunile de instruire și activitățile interactive, organizate de către specialiștii ISU B-IF și voluntarii SMURD, participanții au ocazia să cunoască ce presupune meseria de pompier, să beneficieze de instruire în domeniul prevenirii situațiilor de urgență și, bineînțeles, să învețe modul corect de acordare a primului ajutor calificat.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact