INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni 07-08.12.2020

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 07-08.12.2020

 

În perioada 07.12.2020, ora 06:00 – 08.12.2020, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 373 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

O situație mai deosebită este reprezentată de intervenția din strada Saveni, unde a ars generalizat o casă, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor militari, s-a reușit localizarea incendiului în limitele găsite, fară a exista riscul de propagare la imobilele învecinate și fară victime rezultate.

Au intervenit șase autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

O altă intervenție s-a produs în această dimineață, în jurul orei 06:18, în comuna Jilava, județul Ilfov unde am intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la două case și anexele acestora, pe o suprafață totală de 400 mp.

Comandantul intervenției a dispus masura de suplimentare a forțelor de intervenție, ca urmare a faptului că incendiul se manifesta cu violență.

La fața locului au fost angrenate în mod progresiv 11 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime.

În urma evenimentului nu au rezultat victime.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 332. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a 8 incendii și pentru soluționarea altor 33 solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc), respectiv 168 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, astfel: 6 controale de prevenire, 6 verificări la operatorii economici și 30 la persoanele fizice privind respectarea Legii 55/2020. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în cuantum de 5000 lei.

 

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 04-07 decembrie 2020 ISUBIF

f
 
 

Contact