INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni 17-18.12.2020

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 17-18.12.2020

 

În perioada 17.12.2020, ora 06:00 – 18.12.2020, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 331 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 297. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a 6 incendii și pentru soluționarea altor 28 solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc), respectiv 138 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, astfel: 6 controale de prevenire, 7 informări preventive și 7 verificări la operatorii economici și 11 persoane fizice, privind respectarea Legii 55/2020. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate un număr de 19 sancțiuni contravenționale.

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii în perioada sezonului rece, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, recomandă cetățenilor să respecte următoarele măsuri de prevenire:

  • lucrările de întreținere, revizii și reparații la instalațiile și aparatele electrice vor fi executate numai de către personal calificat și autorizat;
  • aparatele electrice sub tensiune vor fi supravegheate permanent și nu se vor lăsa la îndemâna copiilor;
  • coșurile de fum se vor izola față de elementele combustibile ale acoperișului (grinzi, astereală etc).

Intervenții și misiuni 17-18.2020

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact