INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 01- 02.02.2022

 

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 01.02.2022 – 02.02.2022

 

În perioada 01.02.2022, ora 06:00 – 02.02.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 385 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 347. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a opt incendii și pentru soluționarea altor 30 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 127 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Ieri, 01.02.2022, Detașamentul de Pompieri Pieptănari din cadrul ISU B-IF a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs la intersecția dintre strada N.D. Cocea cu strada Cireșului, sector 5, București. Echipajele ajunse la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 7.000 m.p. Intervenția promptă a pompierilor a dus la localizarea și lichidarea incendiului, în limitele găsite, astfel eliminându-se posibilitatea extinderii acestuia. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel au fost efectuate: o informare preventivă, patru controale de prevenire și cinci verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

 

ISU BIF vă recomandă!     

         

În ultimii ani, zeci de copii au decedat ca urmare a incendiilor. Aceste tragedii puteau fi evitate dacă părinții, bunicii sau reprezentanții legali ar fi optat pentru educarea micuților asupra principalelor surse de aprindere (chibrituri, brichete, lumânări) ori nu i-ar fi lăsat nesupravegheaţi în locuinţă.

Pentru siguranţa copiilor dumneavoastră:

  • Păstraţi chibriturile, brichetele şi alte surse de foc în locuri în care copii nu au acces;
  • Înlăturaţi-le orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-le cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lor;
  • Nu lăsaţi copiii singuri în casă cu aragazul şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune;
  • Învăţaţi-i să se evacueze din locuinţă în caz de pericol;
  • Exemplul adulţilor cu privire la utilizarea focului în prezenţa copiilor este esenţial în educaţie;
  • Odată cu creşterea, copiii trebuie învăţaţi cum să utilizeze sursele de aprindere şi să se comporte în situaţii de pericol;
  • Învăţaţi-i cum şi când să apeleze numărul unic de urgenţă – 112.

Atenţie, copiii trebuie să cunoască adresa locuinţei!

 

Buletin informativ intervenții 01.02-02.02.2022-ISUBIF

f
 
 

Contact