INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 01.07-02.07.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada  01.07.2021- 02.07.2021

 În perioada 01.07.2021, ora 06:00 – 02.07.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 383 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 359. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 11 incendii și pentru soluționarea altor 48 solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 4 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri, pompierii ISU B-IF au intervenit pentru pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat în str. Măgurei, din sectorul 5 al Capitalei. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la un tablou electric. Intervenția promptă a pompierilor a dus la eliminarea posibilității de extindere la restul apartamentului și lichidarea rapidă a incendiului. În urma evenimentului au rezultat numai pagube materiale.

Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 3 autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de stingere și salvare de la înalțime, un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD.

În intervalul de 01.07.2021/ora 14:00-02.07.2021/ora 10:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu pentru Municipiul București și  județul Ilfov. Pentru informarea și avertizarea populației, ISUBIF a remis mesaje prin intermediul panourilor electronice stradale, respectiv prin canalele de comunicare instituționale și a activat grupa operativă, pe toata durata codului meteorologic. În perioada avertizării meteorologice, ISU BIF a intervenit, în București, pentru degajarea a doi copaci căzuți pe carosabil, un copac cazut pe două autoturisme și, în Ilfov, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 4 controale de prevenire și 4 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 10000 lei.

 ISU BIF vă recomandă!

Măsuri de prevenire a incendiilor cauzate de instalațiile electrice

 Incendiile produse din cauza instalaţiilor electrice deţin o pondere destul de mare din totalul de incendii, de aceea, la proiectarea, executarea şi exploatarea instalaţiilor electrice aferente clădirilor se vor utiliza numai materiale, aparate, echipamente şi receptoare omologate, cu respectarea măsurilor de protecţie prevăzute în documentaţiile tehnice de execuţie.

Pentru evitarea izbucnirii unor incendii în urma exploatării necorespunzătoare a instalaţiilor şi receptoarelor electrice, vă recomandăm:

 • nu lăsați aparatele electrice sub tensiune nesupravegheate, este indicată deconectarea acestora în momentul părăsirii locuinţei;
 • conductorii electrici aflaţi sub tensiune nu se vor amplasa sub covoare, mochete sau preşuri;
 • corpurile de iluminat nu se vor suspenda de conductoarele care le alimentează, ele se vor fixa pe plafon cu cârlige sau pe perete prin console. Întreruperea şi restabilirea circuitelor trebuie executate numai prin intermediul întrerupătoarelor;
 • executarea, întreţinerea sau modificarea instalaţiilor electrice se vor efectua numai de personal autorizat si calificat;
 • nu se vor amplasa perdele sau alte materiale textile în imediata apropiere a becurilor de tip incandescent deoarece pot lua foc foarte uşor.

Se interzice: 

 • folosirea instalaţiilor şi aparatelor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, având conductori neizolaţi, cu prize sau întrerupătoare defecte, doze sau derivaţii fără capace;
 • folosirea siguranţelor supradimensionate la tablourile de distribuţie;
 • executarea instalaţiilor electrice pe elemente de construcţie din materiale combustibile, acestea constituind un risc ridicat de incendiu;
 • utilizarea în stare defectă a instalaţiilor şi receptoarelor electrice;
 • racordarea de consumatori electrici având puterile electrice însumate peste puterea electrică proiectată a instalaţiei de alimentare;
 • executarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţie la instalaţiile electrice de către personal necalificat şi neautorizat;
 • folosirea legăturilor provizorii prin introducerea conductoarelor electrice direct în priză;
 • utilizarea, în tablourile electrice, a siguranţelor improvizate, prin înlocuirea fuzibilului calibrat ars cu fire din liţă.
 • în vederea utilizării în siguranţă a instalaţiilor electrice, periodic, se vor efectua lucrări de întreţinere a acestora.

BIROUL  INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții – 01-02.07.2021-ISUBIF

 
 

Contact