INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 02.08-03.08.2021

 

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada  02.08.2021- 03.08.2021

 

În perioada 02.08.2021, ora 06:00 – 03.08.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 372 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 306. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 16 incendii și pentru soluționarea altor 50 solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 7 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Ieri, la ora 16:02, pompierii ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru extragerea unor persoane rămase blocate ca urmare a prăbușirii unui mal de pământ în zona Bibliotecii Naționale, pe b-dul Unirii. La fața locului și din relatarea dirigintelui de șantier, s-a constatat că au fost surprinse de căderea malului șase persoane. Salvarea a patru dintre victime, parțial acoperite de pamânt, a fost posibilă datorită intervenției eficiente și prompte a Detașamentului Special de Salvatori. Celor patru victime li s-a acordat primul ajutor calificat, ulterior fiind transportate la spital. Două persoane de 50 și 53 de ani au fost transportate la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti și celelalte două, de 33 și 34 de ani, la Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca.  Două victime au fost integral cuprinse de pământ până la sosirea pompierilor și, în pofida eforturilor depuse de colegii noștri salvatori, au fost extrase decedate.

Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu Detașamentul Special de Salvatori, un camion cu materiale necesare pentru susținerea malurilor, o autospecială de stingere cu apă și spumă, patru echipaje de prim-ajutor SMURD și un UTIM.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteorologice, pentru municipiul București și județul Ilfov: pentru data de 02.08.2021, cod portocaliu de caniculă, zi în care s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi ale acestui an de pâna la acest moment, iar pentru intervalul  03-05 august 2021 cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: două informări preventive, trei controale de prevenire și trei verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 02.08-03.08.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact