INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 03-04.03.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 03-04.03.2021

În perioada 03.03.2020, ora 06:00 – 04.03.2020, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 348 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.
Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 318. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a 7 incendii și pentru soluționarea altor 23 de solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc), respectiv 136 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).
În cursul acestei dimineți am intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la un ansamblu de locuințe și anexele acestora, în str. Căzănești, sector 3. Din cauza distanțelor foarte mici existente între construcții, flăcările s-au propagat foarte rapid, astfel că suprafața afectată de incendiu a fost de aprox. 300 mp.
Având în vedere manifestarea incendiului, la caz au fost direcționate în mod progresiv 15 autospeciale de stingere, 3 echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare și două autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime.
Acțiunile pentru stingere și protejare a vecinătăților au fost desfășurate de pe două străzi paralele. Trei persoane au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și au fost transportate la spital, în stare de conștiență, fără probleme deosebite.
Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, astfel: șase controale preventive și un control de prevenire la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 500 de lei. Totodată, reamintim că a fost operaționalizată platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care poate fi accesată la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 03.03-04.03.2021 ISUBIF

f
 
 

Contact