INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 04 – 05.07.2024

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 04.07 – 05.07.2024

 

În perioada 04.07.2024, ora 06:00 – 05.07.2024, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 355 de situații de urgență, produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 281. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a 12 incendii și pentru soluționarea altor 62 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Ieri, 04.07.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de apartament, pe Bulevardul 1 Decembrie, din sectorul 3 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul unei încăperi, cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat rapid în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea acestuia la apartamentele învecinate. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate șase controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 22 de sancțiuni în cuantum de 6.500 lei.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact