INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 04-05.11.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 04.11.2021- 05.11.2021

 

În perioada 04.11.2021, ora 06:00 – 05.11.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 423 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 381. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 8 incendii și pentru soluționarea altor 34 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 142 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În data de 04.11.2021, prin apel la numărul de urgență 112, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din strada Silistraru, sector 6, București. La locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la un frigider, aflat în holul casei. În urma evenimentului, o persoană de sex feminin a suferit ușoare intoxicații cu monoxid de carbon. Aceasta a primit îngrijiri medicale la fața locului, însă a refuzat transportul la spital. Incendiul a fost rapid localizat și lichidat, în limitele găsite, eliminându-se probabilitatea extinderii la restul locuinței. Pentru gestionarea situației de urgență, pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj de prim-ajutor SMURD.

Instalațiile defecte sau echipamentele electrice improvizate pot provoca incendii de proporții. Pentru înlăturarea acestui risc, respectați următoarele măsuri:

  • verificați periodic instalațiile electrice astfel încât să puteți înlătura defecțiunile;
  • nu folosiţi instalaţii electrice cu improvizații;
  • nu suprasolicitați instalația electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați cu aparate electrice în funcțiune.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: două controale de prevenire și două verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate patru sancțiuni.

Reamintim că detalii suplimentare privind campania de vaccinare împotriva COVID-19 pot fi accesate la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Buletin informativ intervenții 04-05.11.2021-ISUBIF

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 
 

Contact