INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 04-07.06.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada  04.06.2021- 07.06.2021

 

În perioada 04.06.2021, ora 06:00 – 07.06.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 899 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 778. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 20 incendii și pentru soluționarea altor 101 solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 10 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de 05.06.2021, pompierii ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un centru de colectare a deșeurilor, din strada Bârsănești, sector 6, București. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la containere cu deșeuri, ulterior s-a extins la un corp de clădire ce se afla în vecinătate. Suprafața totală afectată a fost de aproximativ 700 metri pătrați. În interior se găseau butelii și alte recipiente sub presiune, motiv pentru care s-a acționat cu prudență din exterior. Din cauza fumului dens au fost evacuate 30 de persoane din două blocuri învecinate.

Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 19 autospeciale cu apă și spumă, două autospeciale de stingere și salvare de la înalțime, o autospecială de descarcerare, un echipaj de prim-ajutor SMURD, o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă, CBRN și Punctul de Comandă Mobil.

În data de 05.06.2021, a fost organizat un eveniment deosebit cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în Grădinile Senatului (București). Pompierii salvatori, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au expus elemente de tehnică de intervenție și au realizat un punct de informare preventivă în care copiii și părinții au primit informații privind conduita de urmat în situații de urgență.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 21 controale de prevenire și 21 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 67 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10.500 de lei.

Totodată, reamintim că a fost operaționalizată platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care poate fi accesată la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Buletin informativ intervenții – 04.06-07.06.2021-ISUBIF

 

 
 

Contact