INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 04-05.10.2021

 

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 04.10.2021- 05.10.2021

 

În perioada 04.10.2021, ora 06:00 – 05.10.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 451 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 398. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 14 incendii și pentru soluționarea altor 39 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 246 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri, 04.10.2021, pompierii ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un imobil cu regim de înălțime P+1E+M, situat în strada Porumbaru Emanoil, din sectorul 1. În momentul ajungerii primelor echipaje, incendiul se manifesta violent la parterul clădirii. Incendiul a fost localizat rapid și lichidat în limitele găsite, fără a fi afectate și celelalte clădiri situate în imediata apropiere. În urma incidentului nu au existat victime. Pentru gestionarea situației de urgență am intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj de prim-ajutor SMURD.

Totodată, în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel:  6 controale de prevenire și 6 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate  17 sancțiuni contravenționale.

Totodată, reamintim că detalii suplimentare privind campania de vaccinare împotriva COVID-19 pot fi accesate la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 04.10-05.10.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact