INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 05-06.04.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 05-06.04.2021

În perioada 05.04.2020, ora 06:00 – 06.04.2020, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 411 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 368. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a  nouă incendii și pentru soluționarea altor 34 de solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 184 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În seara zilei de 05.04.2021, am intervenit pentru stingerea unui incendiu în strada Barbu Vladoianu din sectorul 1 al Capitalei, produs într-un apartament situat la nivelul trei al unei imobil, într-o mansardă. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat în limitele găsite și lichidat rapid. În urma incendiului,  nu au rezultat victime.

Pentru lichidarea incendiului am intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SABIF.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, astfel: cinci controale de prevenire și cinci verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate nouă de sancțiuni contravenționale în cuantum de 1000 lei.

Totodată, reamintim că a fost operaționalizată platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care poate fi accesată la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin-informativ-intervenții-05.04-06.04.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact