INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 05-06.10.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 05-06.10.2021

 

În perioada 05.10.2021, ora 06:00 – 06.10.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 453 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 409. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 11 incendii și pentru soluționarea altor 33 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 240 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri, 05.10.2021, pompierii ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație, în strada Mărului, orașul Buftea, județul Ilfov. La sosirea echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 3000mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat rapid și lichidat în limitele găsite. Pentru gestionarea situației de urgență am intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În această dimineață, 06.10.2021, ISU B-IF a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs între două autoturisme, în localitatea Săftica, județul Ilfov. În urma evenimentului au rezultat două victime, una dintre acestea fiind încarcerată și în stare de inconștientă. S-a procedat la extragererea acesteia și la efectuarea manevrelor de resuscitare. Cea de-a doua victimă a refuzat transportul la spital. Pentru gestionarea situației de urgență am intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și două echipaje SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: o informare preventivă, cinci controale de prevenire și cinci verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale. Totodată, reamintim că detalii suplimentare privind campania de vaccinare împotriva COVID-19 pot fi accesate la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 Buletin informativ intervenții 05.10-06.10.2021-ISUBIF

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact