INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 05 – 08.07.2024

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 05.07 – 08.07.2024

În perioada 05.07.2024, ora 06:00 – 08.07.2024, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 1031 de situații de urgență, produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 851. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a 51 de incendii și pentru soluționarea altor 129 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Sâmbătă, 06.07.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească, pe strada Teleajen, din sectorul 2 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul anexei, cu posibilități de propagare la o locuință. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat rapid în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea acestuia. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și, în sprijin, un echipaj SABIF.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, 06.07.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, produs într-un bloc de locuințe de pe strada Prevederii, din sectorul 3 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la ghena de gunoi de la parter, casa scării fiind inundată cu fum. Au ars gunoaie menajere și materiale plastice. În urma intervenției, șase persoane s-au autoevacuat, două dintre acestea au fost asistate medical la fața locului, fără a fi transportate la spital. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, Detașamentul Special de Salvatori și un echipaj SMURD.

În seara zilei de ieri, 07.07.2024, pompierii ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Jilava din județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 20.000 mp. În urma intervenției nu au fost victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate șapte controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 29 de sancțiuni în cuantum de 180.500 lei.

În perioada 05-07.07.2024, ISU B-IF a fost angrenat în gestionarea misiunilor specifice, cu prilejul evenimentului SAGA Festival 2024. În cele trei zile ale misiunii, echipajele de prim ajutor au asistat medical 556 de persoane.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact