INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 06-07.02.2024

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 06.02.2024 – 07.02.2024

 

În perioada 06.02.2024, ora 06:00 – 07.02.2024, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 354 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 305. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 11  incendii și pentru soluționarea altor 38 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

În cursul nopții de ieri, 06.02.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs într-un spațiu tehnic, la subsolul unui bloc, situat pe strada Ghirlandei din sectorul 6 al Capitalei. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajări mari de fum la nivelul unui transformator pe o suprafață de aproximativ 10 mp. În urma intervenției s-au autoevacuat 20 de persoane. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, Detașamentul Special de Salvatori și un echipaj SMURD.

Tot în cursul nopții de ieri, 06.02.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit la un accident rutier produs pe strada Turnu Măgurele din Sectorul 4 al Capitalei, în care au fost implicate două autoturisme. Echipajele de intervenție au acordat asistență medicală unei persoane, care ulterior a fost transportată la spital. Pentru gestionarea situației de urgență au fost angrenate următoarele resurse: o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate zece controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 33 de sancțiuni în cuantum de 182.500lei.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact