INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 06-07.04.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 06-07.04.2021

În perioada 06.04.2020, ora 06:00 – 07.04.2020, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 383 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 348. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a  șase incendii și pentru soluționarea altor 29 de solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 175 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În data de 06.04.2021, pompierii ISU București-Ilfov au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, aflată în construcție, în strada Garoafelor, comuna Tunari, județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 400 mp. În urma intervenției pompierilor, incendiul a putut fi localizat într-un timp foarte scurt, eliminând astfel pericolul extinderii la clădirile învecinate.

Pentru gestionarea situației de urgență  s-a intervenit cu șase autospeciale cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SABIF.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, astfel: 3 informări preventive, 13 controale de prevenire și 13 verificări la operatorii economici.

Totodată, reamintim că a fost operaționalizată platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care poate fi accesată la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin-informativ-intervenții-06.04-07.04.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact