INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 06-07.12.2021

 

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 06.12.2021 – 07.12.2021

 

În perioada 06.12.2021, ora 06:00 – 07.12.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 279 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 230. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 7 incendii și pentru soluționarea altor 42 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 22 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Ieri, 06.12.2021, Detașamentul de Pompieri Vitan din cadrul ISU B-IF a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat în str. Aurel Botea din sectorul 3. La locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta într-o cameră, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat rapid, în limitele găsite. În urma evenimentului, două persoane au fost evacuate. Pentru gestionarea situației de urgență produsă s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj de prim-ajutor SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 9 controale de prevenire și 7 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale în cuantum de 5.500 lei.

Pentru prevenirea incendiilor generate de sistemele de încălzire, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

– asigurați-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum cel puţin o dată pe an;

– puneți materialele combustibile la distanţă faţă de sobe și asigurați izolarea sobei faţă de podea şi pereţii din apropiere;

– folosiți doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respectă întocmai instrucţiunile producătorului.

 

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 06-07.12.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact