INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 07-08.08.2023

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 07.08.2023 – 08.08.2023

 

În perioada 07.08.2023, ora 06:00 – 08.08.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 374 situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 299. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 11 incendii și pentru soluționarea altor 61 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

În cursul zilei de ieri, 22.07.2023, în jurul orei 19:30, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în zona orașului Pantelimon din județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum pe o suprafața totală afectată de aproximativ 4.000 mp. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență am intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Având în vedere pericolul real pe care îl reprezintă arderea necontrolată a vegetației uscate atât pentru viață, cât și pentru bunurile oamenilor, vă amintim că incendierea vegetației uscate este interzisă și vă recomandăm:

  • nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc, respectiv 10 m față de materiale combustibile: lemn, hârtie, textile, bitum etc, fără a-l supraveghea și asigura prin măsuri corespunzătoare;
  • nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;
  • restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete).

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Pentru informații complete privind măsurile și regulile de comportare specifice tipurilor de risc accesați  https://fiipregatit.ro/.

În această perioadă specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel au fost efectuate 9 controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 56.000 lei.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact