INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 07-10.05.2021

 

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 07.05-10.05.2021

 

În perioada 07.05.2021, ora 06:00 – 10.05.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 914 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 790. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 24 incendii și pentru rezolvarea altor 100 de solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 103 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În dimineața zilei de 10.05.2021, pompierii ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, tip parter, în str. Toamnei din orașul Pantelimon, jud. Ilfov. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în interiorul locuinței, cu flacără deschisă, pe o suprafață de aproximativ 120 metri pătrați. Căile foarte înguste de acces și existența în locuință a trei butelii de aragaz, care reprezentau un risc real pentru salvatori, au făcut ca intervenția pompierilor să fie mai deosebită.

Pe timpul intervenției echipajul SMURD, aflat la fața locului, a acordat primul ajutor medical de urgență unei persoane în vârstă de 80 de ani care a suferit arsuri minore la un membru inferior. Pompierii au transportat-o apoi la Spitalul de Urgență Floreasca pentru investigații suplimentare.

Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de stingere și salvare de la înalțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj de prim-ajutor SMURD.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 14 informări preventive, 21 controale de prevenire și 26 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 4.000 de lei.

Totodată, reamintim că a fost operaționalizată platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care poate fi accesată la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

 

 BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin-informativ-intervenții-07.05-10.05.2021-ISUBIF

 
 

Contact