INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 08.03 – 09.03.2022

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 08.03.2022 – 09.03.2022

 

În perioada 08.03.2022, ora 06:00 – 09.03.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 332 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 285. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a șase incendii și pentru soluționarea altor 41 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), din totalul solicitărilor medicale în 27 de cazuri au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Ieri, 08.03.2022, pompierii ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în strada N. Sebe, sector 3, București.  Echipajele ajunse la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta, cu degajări mari de fum, într-un apartament, pe o suprafață de aproximativ 30 m.p. Până la sosirea echipajelor de intervenție, un minor s-a autoevacuat. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat, în limitele găsite, fără a exista victime și fără a se extinde la apartamentele învecinate. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și echipaj de prim-ajutor SMURD.

Începând de astăzi, 9 martie a.c., ora 00.00, și-a încetat aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu ora 00.00, au încetat restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat (spre exemplu: obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc).

Reamintim că în incinta Gării de Nord au fost amplasate corturi pentru acordarea primului-ajutor, corturi pentru cazare temporară, precum și autospecialele de pompieri, SMURD și SABIF pentru sprijinul persoanelor care vin din zonele de conflict armat din Ucraina. Cele șapte corturi pentru cazare temporară sunt destinate pentru preluarea persoanelor care nu doresc să fie cazate în spațiile special destinate din București și Ilfov, ci intentionează să staționeze o perioadă scurtă de timp, pentru ca, ulterior, să-și continue deplasarea spre alte localități sau alte țări, pe cale aeriană, rutieră sau feroviară. De asemenea, un număr mare de voluntari sunt implicați în activităţi desfășurate în beneficiul refugiaţilor ucraineni care sosesc în Gara de Nord.

Gestionarea tuturor activităților privind persoanele refugiate din municipiul București se realizează sub coordonarea Prefectului Capitalei, cu sprijinul autorităților componente ale Centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției (C.M.B.C.C.I.): ISUBIF, DGPMB, DGJMB, Poliția Transporturi, CFR Călători, CFR Infrastructura, DGASMB, Poliția Locală a Municipiului București.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel au fost efectuate: 45 controale de prevenire și 45 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 72 avertismente.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 08.03-09.03.2022-ISUBIF

 
 

Contact