INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 08-09.07.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada  08- 09.07.2021

În perioada 08.07.2021, ora 06:00 – 09.07.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 297 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 248. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 10 incendii și pentru soluționarea altor 39 solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 1 caz în care a fost implicată o persoană infectată cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri, pompierii Gărzii de Intervenție Afumați au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj UTIM, la un accident rutier produs în localitatea Șindrilița, jud. Ilfov. La fața locului, pompierii au constatat că un autoturism intrase într-un cap de pod, iar două persoane, conștiente, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, autoturismul accidentat a luat foc, iar incendiul a fost stins cu promptitudine de forțele de intervenție.

Tot în cursul zilei de ieri, pompierii Detașamentului de Intervenție Apărătorii Patriei au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în Șos. Berceni, sector 4. Pentru gestionarea situaței de urgență s-a intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, împreună cu un echipaj SABIF. În urma evenimentului nu au rezultat victime.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 2 informări preventive, 10 controale de prevenire și 12 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 33 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 3500 lei.

Buletin informativ intervenții – 08-09.07.2021-ISUBIF

BIROUL  INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 
 

Contact