INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 08 – 09.07.2024

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 08.07 – 09.07.2024

 

În perioada 08.07.2024, ora 06:00 – 09.07.2024, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 384 de situații de urgență, produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 302. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a 22 de incendii și pentru soluționarea altor 60 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Ieri, 08.07.2024, pompierii ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Periș din județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp. În urma intervenției nu au fost victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În cursul acestei dimineții, 09.07.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la o anexă gospodărească, pe strada Tudor Vladimirescu, localitatea Domnești, din județul Ilfov. La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta mocnit, pe o suprafață de aproximativ 20 de mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat rapid în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea acestuia la locuința învecinată. În urma evenimentului, o persoană a fost asistată medical, prezentând atac de panică. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate șapte controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 14 sancțiuni în cuantum de 29.000 lei.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact