INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 08-09.09.2021

 

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 08.09.2021- 09.09.2021

              În perioada 08.09.2021, ora 06:00 – 09.09.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 296 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 252. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a cinci incendii și pentru soluționarea altor 39 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 60 de cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri, 08.09.2021, ISU BIF a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs între două microbuze, în bulevardul Gara Obor din sectorul 2 al Capitalei. În urma accidentului au rezultat zece victime. După acordarea primului ajutor, victimele au fost transportate la spital, opt de către echipajele SMURD și două de către echipajele SABIF. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare, opt echipaje SMURD și două SABIF.

Tot ieri, 08.09.2021, pompierii Secției Snagov, cu sprijinul Detașamentului Otopeni, au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o descarcerare, un echipaj SMURD la un incendiu produs în strada Fermei, comuna Ciolpani, județul Ilfov. La fața locului s-a constatat că ardea în totalitate magazia de lemne, pe o suprafață de 30 de metri pătrați, fără posibilități de propagare. În urma evenimentului nu au rezultat victime.

Totodată, în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel:  o informare preventivă, 13 controale de prevenire și 13 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 08.09-09.09.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact