INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 08-09.12.2021

 

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 08.12.2021 – 09.12.2021

 

 

În perioada 08.12.2021, ora 06:00 – 09.12.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 276 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 215. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 7 incendii și pentru soluționarea altor 54 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 20 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În această dimineață, 09.12.2021, Detașamentul de Pompieri Apărătorii Patriei din cadrul ISU B-IF a fost solicitat să intervină pentru  asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier cu mai multe autovehicule, produs în zona Pasajului Nicolae Grigorescu, din sectorul 3. La locul intervenției, pompierii au constatat că în accident au fost implicate un număr de 21 autovehicule, fară persoane incarcerate sau blocate în mașini. Din primele informații, o singură persoană acuza dureri în zona lombară. După acordarea primului ajutor de către echipajul SMURD, aceasta a refuzat transportul la spital.  Pentru gestionarea situației de urgență produsă s-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: cinci controale de prevenire și cinci verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale în cuantum de 8.000 lei.

Totodată vă reamintim câteva informații utile în ceea ce privește accesul în țară a persoanelor care vin din state terțe (altele decât UE și Spațiul Economic European) :

FĂRĂ CARANTINĂ dacă prezentați dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, PLUS un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României;

CARANTINĂ DE 10 ZILE dacă sunteți nevaccinați, nu ați trecut prin boală în ultimele 180 de zile, dar prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României;

CARANTINĂ DE 14 ZILE dacă nu prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României. Măsurile se aplică în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022, însă normele prevăd o serie de excepții pentru copii, elevii și studenții care învață în România, persoanele aflate în tranzit etc. De asemenea, măsurile vor fi adaptate inclusiv prin introducerea, începând cu 20 decembrie 2021, a Formularului de localizare a pasagerilor (PLF).

Detalii aici https://bit.ly/3rIPrG1

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 08-09.12.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact