INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 09 – 10.07.2024

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 09.07 – 10.07.2024

 

În perioada 09.07.2024, ora 06:00 – 10.07.2024, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 378 de situații de urgență, produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 283. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a 27 de incendii și pentru soluționarea altor 68 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Ieri, 09.07.2024, pompierii ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Chiajna, din județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 10 ha. În urma intervenției nu au fost victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Tot în cursul zilei de ieri, 09.07.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, produs într-un service auto, de pe strada Drumul Între Tarlale, din sectorul 3 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la patru autoturisme.

În urma intervenției nu au existat victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

Având în vedere pericolul real pe care îl reprezintă arderea necontrolată a vegetației uscate, atât pentru viață, cât și pentru bunurile oamenilor, vă amintim că incendierea vegetației uscate este interzisă și vă recomandăm:

  • nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m față de materiale combustibile: lemn, hârtie, textile, bitum etc., fără a-l supraveghea și asigura prin măsuri corespunzătoare;
  • nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;
  • restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete etc.).

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Pentru informații complete privind măsurile și regulile de comportare specifice tipurilor de risc accesați https://fiipregatit.ro/

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 16 controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 76 de sancțiuni în cuantum de 91.000 lei.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact