INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 09-12.02.2024

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 09.02.2024 – 12.02.2024

 

În perioada 09.02.2024, ora 06:00 – 12.02.2024, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 1131 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 985. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 36 incendii și pentru soluționarea altor 110 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Sâmbătă, 10.02.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu, ca urmare a unei explozii, produs la un imobil P+2E+M, situat pe strada Ogradei din sectorul 5 al Capitalei. Incendiul s-a manifestat la nivelul mansardei și etajului doi, pe o suprafață aproximativă de 270 mp, cu flacără deschisă și degajări mari de fum. În urma evenimentului, au fost evacuate 17 persoane, iar echipajele SMURD au transportat patru victime la spitalele din Capitală. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, Detașamentul Special de Salvatori, o autospecială de descarcerare, cinci echipaje SMURD și în sprijin cinci ambulanțe SABIF.

În contextul scăderii temperaturilor, în vederea prevenirii incendiilor la locuințe, vă reamintim principalele reguli și măsuri pe care trebuie să le respectați în sezonul rece:

  • lucrările de întreținere, revizii și reparații la instalațiile și aparatele electrice se execută numai de către personal calificat și autorizat;
  • aparatele electrice sub tensiune trebuie supravegheate permanent și nu se vor lăsa la îndemâna copiilor;
  • verificați, curățați și reparați, sobele și coșurile de fum;
  • izolați termic coșurile de fum față de elementele combustibile ale acoperișului (grinzi, astereală etc);
  • nu utilizați aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecție cu defecțiuni sau improvizații;
  • nu suprasolicitați rețelele electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori;
  • supravegheați aparatele electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reșou, radiator și altele asemenea;
  • nu amplasați produsele, materialele și substanțele combustibile în apropierea surselor de căldură;
  • nu utilizați reșouri, aparate de călcat, aeroterme electrice improvizate și fără asigurarea măsurilor de izolare față de materialele și elementele combustibile din spațiul sau încăperea respectivă;
  • nu se recomandă folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, utilizarea sobelor fără ușițe la focare și cenușare, defecte sau neizolate corespunzător față de elementele combustibile ale clădirilor.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 11 controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 46 de sancțiuni în cuantum de 34.500 lei.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact