INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 10-11.05.2021

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 10.05-11.05.2021

În perioada 10.05.2021, ora 06:00 – 11.05.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 349 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 299. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a cinci incendii și pentru rezolvarea altor 43 de solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 49 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Astăzi, 11.05.2021, pompierii ISU București-Ilfov au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în strada Drumul Sării din sectorul 5 al Capitalei. Incendiul s-a manifestat la nivelul uneia dintre camere. Din cauza dispunerii imobilului la o distanță foarte mică de clădirea învecinată, a existat pericolul iminent de propagare a incendiului. Intervenția promptă a pompierilor, a făcut ca incendiul sa fie localizat și lichidat în limitele găsite, fără a exista victime.

Pentru gestionarea situației de urgență  s-a intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: patru informări preventive, șapte controale de prevenire și nouă verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 1150 de lei.

Totodată, reamintim că a fost operaționalizată platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care poate fi accesată la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin-informativ-intervenții-10.05-11.05.2021-ISUBIF

 
 

Contact